Jaký je rozdíl mezi HEMA a DI-HEMA?

JAKÝ JE ROZDÍL MEZI HEMA A DI-HEMA?

 Jejich jedinou podobností je, že oba jsou monomery a oba se používají v akrylátových nehtových produktech.

Mají velmi odlišnou molekulární strukturu, přičemž di-HEMA je značně větší než HEMA.

HEMA je hydroxyethylmethakrylát.

Di-HEMA je trimethylhexyldikarbamát.

HEMA je známým alergenem na vysoké úrovni.

Všechny akryláty jsou alergeny, ale di-HEMA je mnohem méně alergenní. Toto je téměř jistě způsobeno její molekulární velikostí a menší schopností pronikat do kůže. Obě jsou bezpečné k použití, pokud jsou správně použity, kvalifikovaným nehtovým profesionálem a v odpovídajících procentech.

Jakýkoliv nehtový výrobek obsahující tyto složky musí být označen jako „Pouze pro profesionální použití“.

Také je důležité zmínit, že oba monomery byly zakázány pro použití v maloobchodních produktech ve Velké Británii a v EU kvůli možnému riziku alergických reakcí, zejména v případě HEMA. Produkty obsahující tyto látky jsou určeny pouze pro profesionální použití.


PÁLENÍ V LAMPĚ

Proč klientky pálí materiál v UV/LED lampě?

 Existují možné příčiny:

1.Nehtová ploténka je tenká, takže nehtové lůžko je citlivější. Mohlo by k tomu dojít, pokud bylo příliš intenzivně zbroušeno (mohlo se to stát jednou nebo postupně při každém opětovném aplikování) nebo pokud si klientka sundala překrytí a poškodila nehet. Taktéž to může, být pokud má někdo nehtovou ploténku přirozeně tenkou.

2. Vrstva laku je příliš tlustá. Čím tenčí vrstvy, tím lépe, i když je potřeba více než jedna vrstva povrchového laku. 

Pokud se to vždy stává u konkrétního klienta, požádejte ho, aby na pár sekund umístil prsty mimo UV lampu (do záře UV) a poté se přesunul do lampy na úplné vytvrzení. Pokud klient cítí začátek pocitu tepla, měl by ruku okamžitě vytáhnout. Pokud je to bolestivé, může prsty stisknout na stůl nebo dokonce pevně zaklepat na stůl. Obě tyto akce často mohou bolest zastavit.

Takže řešením je být pozorný k stavu nehtové ploténky. Pokud má klient přirozeně tenkou nehtovou ploténku nebo vysokou citlivost, pak je jediným řešením aplikovat ultra tenké vrstvy a více z nich.

 


ŠTĚTEC NA OPRAŠOVÁNÍ NEHTŮ

Jsou štětce s jemným vlasem, které používám k odstranění prachu z rukou svých klientů a mého stolu, bezpečné k použití a měly bych je dezinfikovat?

Tyto štětce by neměly být používány k odstraňování prachu z kůže nebo nehtů klientů, protože nemohou být řádně vyčištěny a dezinfikovány mezi jednotlivými klienty, jak vyžadují většina předpisů státních úřadů.

Prach z nehtů by měl být odstraňován pouze štětcem, který lze řádně vyčistit a dezinfikovat, tj. nylonovými štětci. Štětce lze použít k obecnému odprášení nehtového stolu a měly by být pravidelně prané v prádelním stroji s pracím prostředkem a horkou vodou, ale nikdy by neměly přijít do styku s kůží vašich klientů.

 


MYTÍ SI RUKOU PŘED MANIKÚROU

Může umytí rukou před manikúrou způsobit, že se materiál odchlípne?

 Pokud je nehtová ploténka ponořena ve vodě déle než 60 sekund, může v některých případech (např. u poškozených nehtů) voda proniknout do nehtové ploténky v dostatečném množství, aby došlo ke značné změně obsahu vody v nehtové ploténce. To může způsobit odchlípnutí nehtového produktu.

Přesto není pravděpodobné, že pravidelné mytí rukou výrazně přidá vodu do nehtové ploténky. Doporučuji klienty požádat, aby si pečlivě a důkladně vyčistili nehty čistým a dezinfikovaným nehtovým kartáčkem, než si sednou k nehtovému stolu. Nikdy nevíte, co si klienti přinesou na váš nehtový stůl, pokud nebudete opatrní. Tímto způsobem mohou infekce vznikat a šířit se na další klienty. Mytí rukou před zahájením služby je skvělý způsob, jak předcházet infekcím.