Svislé rýhy na nehtech

Každá žena touží po krásných a zdravých nehtech. Málokterá však dostala do vínku tuto výhodu. Proč jsou rozdíly?

Na nehty působí řada faktorů. A to hlavně výživa, stres, nemoci, těhotenství a kojení a v neposlední řadě také manuální práce a čistící prostředky, spojené s úklidem. Nehty nám dokáží opravdu hodně prozradit. Je nezbytné o ně pečovat, neboť bez nehtů bychom nemohli vůbec fungovat. Úchop předmětů, psaní perem i na počítači, jakékoli běžné denní činnosti by bez zpevněné části prstů nebyly vůbec možné. Ale i estetické hledisko je velice důležité. Pohled na ruce s upravenými nehty je přece každému oku mnohem příjemnější.

Některá žena má nehty opravdu krásné, lesklé, dokonale pevné, hladké a ještě k tomu hezký tvar v podobě dlouhých nehtových lůžek. Oproti tomu jiná se potýká s měkkými, slabými, třepícími se nehty, bílými skvrnami a krátkými širokými nehtovými lůžky, které nehet opticky rozšiřují. Trápením mnoha žen jsou také svislé rýhy na nehtech. Tomuto estetickému problému se bude náš článek podrobněji věnovat. 

Tvar nehtu a délka nehtového lůžka je dána geneticky, takže s tím nic moc nenaděláme. Přesto se však dá zásadně ovlivnit správnou gelovou modeláží. Nehtové lůžko můžeme gelem prodloužit, dokonce zúžit tzv. pinčováním a ruce tak výrazně zkrášlit a zeštíhlit.

Jak na svislé rýhy na nehtech

Ne každá žena však chce mít gelové nehty. Jak tedy postupovat v případě, že chceme mít své přírodní nehty co nejvíce hezké a zároveň nás trápí jeden z častých problémů -  svislé rýhy na nehtech?

Tyto rýhy, které jsou někdy mělké, ale také hodně hluboké, nemají žádný vliv na funkci nehtů, ale jsou většinou estetickým problémem. Vznikají pravděpodobně kombinací více faktorů. Roli může hrát opět nejen genetika, ale také například nedostatečná výživa, včetně konkrétních vitamínů, hormonální poruchy - například štítná žláza, nemoci jako cukrovka či jiná závažná onemocnění, stres, ale také často zmiňovaný nedostatečný pitný režim. Udělejte tedy maximum pro to, abyste eliminovaly svislé rýhy na nehtech. Snažte se o vyváženou pravidelnou stravu s dostatkem vitamínů, které mají vliv na kvalitu nehtů, velmi důležitý je křemík, horčík, vápník. Poraďte se v lékárně o vhodném potravním doplňku a pravidelně jej užívejte. Dodržujte rady lékaře v případě, že se potýkáte s onemocněním štítné žlázy či cukrovkou. V těchto případech se jedná  o dlouhodobější proces, ale určitě se vyplatí kombinace léčby i kvalitních certifikovaných přípravků na nehty.

Co však můžeme udělat hned, abychom nehtům se svislými rýhami esteticky pomohli?

Tak především můžeme srovnat jejich rýhovitý povrch vhodným profesionálním pěnovým pilníkem. V případě větších rýh nejdříve začneme s hrubším pilníkem hrubosti 180 a po částečném srovnání dohladíme jemnějším s hrubostí 240. V případě, že rýhy nejsou tak hluboké, použijeme pouze jemnější pěnový pilník hrubosti 240. Tímto úkonem nejen výrazně srovnáme povrch a zbavíme se svislých rýh na nehtech, ale také si nehty parádně odmastíme, díky čemuž pak velice dobře budou držet jakékoli případné další laky na nehty.

Nezapomeňte také na speciální kvalitní pilníky na přírodní nehty, které jsou určené pro úpravu tvaru a délky nehtu

Poté oprášíme povrch nehtů od vzniklého prachu kartáčkem nebo oprašujícím štětcem

Po této úpravě povrchu nehtů máte několik možností, jak pokračovat

svislé rýhy na nehtech

1. P-shine

Jednou z možností je prastará japonská metoda úpravy přírodního nehtu P-shine, která je zcela přírodní a velice účinná. Jedná se o vmasírování včelího vosku do přírodního nehtu a následné vyleštění do vysokého lesku pomocí pudru s obsahem lastur. Tato metoda nejenže nehty neskutečně vyživí, zregeneruje a posílí, ale poměrně rychle také zpevní a nehty se přestanou štěpit a lámat. P-shine je velice vhodná metoda pro každou ženu, která má svislé rýhy na nehtech a v mnoha případech se výše popsaným postupem tento problém zcela eliminoval. Včelí vosk totiž dokáže divy s kvalitou přírodního nehtu a částečně také dokáže rýhy vyplnit.

2. Touch me - podkladový lak hypoalergenní od značky Kinetics

Druhou z možností je aplikace speciálního podkladového laku, který je samovyrovnávací a dokáže i poté, co byl povrch nehtů srovnán pěnovým pilníkem, "zalít" zbývající část hlubších svislých rýh na nehtech. Tento lak se jmenuje Touch me od značky Kinetics, je hypoalergenní, tedy vhodný i pro alergiky a velice citlivé osoby. Je rychleschnoucí a kromě své vyhlazující schopnosti tvoří skvělou základnu pro případné další lakování barevnými laky, které je samozřejmě možné. Tyto hypoalergenní laky na nehty od stejné značky se jmenují Solargel a patří k tomu nejlepšímu, co je možné v rámci tohoto sortimentu nabídnout. Jsou rychleschnoucí, mají skvělou našlehanou konzistenci, parádní plochý štěteček a výdrž až 1 týden. Na závěr je ideální použít průhledný TOP, který lakování dodá luxusní gelový efekt. Vše pak odlakujete klasickým odlakovačem.

3. Nano rhino - speciální keratinový nude lak hypoalergenní od značky Kinetics

Třetí z možností je aplikace speciálního samovyrovnávacího tónovaného hypoalergenního laku na nehty Nano rhino od značky Kinetics, který dokáže po dobu několika dnů do přírodního nehtu uvolňovat vitamíny, keratin a další výživu. Dokonale regeneruje nehty a dokáže parádně vyplnit všechny svislé rýhy na nehtech. Tento lak je možné nanášet ve dvou vrstvách a pro jeho vysoký lesk již ponechat tak a nebo je samozřejmě možné pro vyšší lesk a dokonalý efekt gelového nehtu použít závěrečný TOP.

Určitě je možné s ním pracovat i jako s podkladovým lakem a dále na něj nanášet jakékoli barevné laky na nehty Solargel od téže značky.

4. Nano Shark - zpevňující hypoalergenní lak na nehty značky Kinetics

Čtvrtou z možností je aplikace vyjímečného průhledného hypoalergenního zpevňujícího laku na nehty Shark s obsahem nano částic a dokonale zpevňujícími složkami. Lze jej použít samostatně a nebo jako podkladový i ukončovací lak v případě lakování barevnými laky Solargel. Tento vyjímečný zpevňující lak je extra vhodný po sundání gelových či gel lakových nehtů.

5. Gold Elixír výživná keratinová emulze na nehty a kůžičku od značky Kinetics

Na závěr lakování je ideální použít skvělou keratinovou výživu ve formě příjemné emulze, která se jmenuje Gold elixír. Nejedná se o lak, ale o nemastnou výživu v lahvičce se štětečkem, která obsahuje keratinu, viditelné částice koloidního zlata, panthenol a další vitamínové složky, které výrazně zlepšují kvalitu přírodního nehtu a zároveň i kůžičky, která je díky němu jemná, vláčná, lesklá, hydratovaná a bez záděrů. Tento jedinečný skvělý produkt je možné používat dvojím způsobem. Pokud jsou nehty nalakované, tak se Gold elixír vmasíruje do nehtové kůžičky (kolem nehtů). Pokud jsou nehty nenalakované, tak se Gold elixír vmasíruje do celého povrchu nehtů, včetně kůžičky. Ideální je použít víckrát za den, minimálně však aspoň jednou, a to na noc. Díky Gold elixíru je možné z dlouhodobého hlediska natolik vylepšit kvalitu přírodního nehtu, že ty jsou pak nejen mnohem pevnější a lesklejší, ale také svislé rýhy mohou být časem opravdu méně viditelné. Gold elixír je celoročně jeden z našich nejprodávanějších produktů, který pomáhá spoustě žen ke krásnějším a zdravějším nehtům. Určitě jej vyzkoušejte, ať už samostatně a nebo jako součást níže uvedené cenově zvýhodněné Startovací sady péče o přírodní nehty od značky Kinetics.

6. Startovací sada péče o nehty Aneta Vignerová

V této startovací cenově zvýhodněné sadě, která je zaměřena na dokonalou péči o přírodní nehty, naleznete všechny potřebné produkty od A až do Z na dokonalou manikúru, včetně pilníků, zpevňovače, barevného laku dle Vašeho vlastního výběru, ale také Gold elixíru a dalších produktů. Na sadu je celoročně nastavena velká sleva 20%. Určitě Vám ji velice doporučuji a věřím, že z produktů, které v ní naleznete, budete nadšeny. Zároveň je vhodným dárkem pro kteroukoli ženu každého věku.

Ať už Vás zaujala metoda P-shine a nebo klasické speciální rychleschnoucí laky špičkové kvality od profesionální hypoalergenní značky Kinetics, včetně startovací sady, určitě chybu neuděláte. Váš estetický problém svislých rýh na nehtech bude mít řešení a Vy se již jen můžete radovat z krásy a zdraví Vašich přírodních nehtů. V případě, že si nebudete jisté výběrem produktů pro Vaše konkrétní nehty, neváhejte a poraďte se s námi. Zavolejte na číslo 777 075 875 nebo napište na info@bio-nehty.cz a pošlete nám případně i fotku Vašich nehtů. Vždy se budeme snažit co nejlépe poradit.

Vaše Eva