Alergie na UV gel a Gel lak - rady a doporučení

♦ Mokvavé svědivé bílé pupínky kolem nehtů?
♦ Mokvavá rozpraskaná kůže kolem nehtů s poškozením až do živého masa?
♦ Nesnesitelné svědění kolem nehtů, výrazně začervenalé nehtové lůžko, celé prsty, někdy až k loktům?
♦ Loupající se vysušená kůže kolem nehtů?
♦ Nemožnost spánku kvůli této bolestivé reakci na  gelové nebo gel lakové produkty, pocit pnutí nehtů?
♦ Okamžité sundání gelového materiálu z nehtů a teprve poté úleva?
♦ Zdlouhavá léčba nehtů i kůže, než se opět vše vrátí do původního stavu?
 
Následné pokusy o léčení podrážděných nehtů i pokožky rukou, nízká informovanost nejen na netu, v lékárnách, ale i ze strany profesionálních nehtařek, které Vám někdy nedokáží poradit? Zoufalé shánění informací o tom, zda se musíte vzdát gelových či gel lakových nehtů a doufání v to, že existuje NĚCO, co byste mohla mít na nehtech a bez alergické reakce?
 
Přesně tak začíná alergie na klasické "kyselinové" gely nebo gel laky. Nemusí to nutně znamenat, že jste použily Vy a nebo Vaše nehtařka  nekvalitní materiál, který nebyl schválen pro prodej v Evropské unii a nemá tedy certifikaci bezpečnosti (bezpečnostní list) pro použití v kosmetickém průmyslu na lidské tělo (například tuto certifikaci nemusí mít nehtové produkty z ALI expressu a mohou být skutečně velmi rizikové) 
 

Nepříjemná alergická reakce

I při použití značkové nehtové kosmetiky se může tato nepříjemná bolestivá reakce dostavit. Proč tomu tak je? V nehtové kosmetice se dříve tyto problémy nevyskytovaly, protože alergie na ně byla v počátcích gelové modeláže  prakticky nulová. Málokdo měl nějaký problém, o alergiích na gelové produkty se v podstatě ještě cca před 11 lety vůbec nemluvilo. Nyní je ale situace bohužel jiná. I ty ženy, které například 10 let nosily gelové nehty, je najednou mít nemohou, byť používaly stále stejný materiál. Podobné problémy hlásí i samotné profesionálky, tedy nehtové designérky, které denně jsou v kontaktu s gelovými produkty. Zkrátka doba alergií na gely a gel laky je tu a alergií stále přibývá. Jak pokračovat dál, aniž bychom se chtěli vzdát krásně upravených gelových nebo gel lakových nehtů se skvělou výdrží a možností perfektního zpevnění přírodních nehtů? Naštěstí máme řešení pro všechny ženy, které tato alergická reakce na gelové či gel lakové nehty postihla.  Neboť světoví výrobci nehtové kosmetiky se neustálým  vyvíjením nových, šetrnějších, tzv. bezkyselinových  produktů, dostali na takovou úroveň s vytěsněním všech nešetrných, škodlivých a  toxických látek, že dnes můžeme naštěstí našim zákaznicím nabídnout všechno, na co byly zvyklé,
s vysokou pravděpodobností, že se alergická reakce nedostaví. Hypoalergenní gelové produkty jsou tedy v rámci možností natolik šetrné
k přírodnímu nehtu, že se alergická reakce v naprosté většině případů nedostaví. Výrobci této nehtové kosmetiky tedy dokázali skloubit složení i funkčnost jednotlivých produktů tak, že citlivé ženy mohou díky nim mít své nehty zpevněné a upravené, aniž by to však bylo na úkor výdrže a pevnosti, kterou od gelových produktů očekávají. Navíc, pokud se těhotná či kojící žena rozhodne pro gelovou modeláž nebo gel lakové nehty, jsou tyto hypoalergenní bezkyselinové produkty pro ni mnohem vhodnější, šetrnější.
Na tyto BIO nehtové produkty jsme se tedy zaměřili a specializujeme se naší nabídkou již několik let právě na ně. Denně radíme telefonicky i písemně všem ženám, které naši pomoc hledají, neboť se nechtějí vzdát krásně upravených nehtů, na které byly zvyklé. Proto i Vy, pokud si nevíte rady a chcete zkusit hypoalergenní produkty, obraťte se na nás s Vašimi dotazy a problémy. 
Eva 777 075 875
 
Za hypoalergenní jsou považovány všechny ty gelové produkty, které obsahují výrazně snížený obsah tzv. kyselin a nebo, ještě lépe, je vůbec neobsahují. Za nejvíce alergizující kyselinovou složku je považována HEMA, která činí citlivé pokožce nejvíce alergických reakcí. V naší nabídce naleznete spousty hypoalergenních gelových a gel lakových produktů, a to jak s výrazně sníženým obsahem HEMY, tak také zcela bez HEMY. Stačí si tedy jen vybrat z nabídky značek Bio-nails, Kinetics a Truscada.
 
Ve chvíli, kdy se rozhodnete pro hypoalergenní produkty z naší nabídky, je třeba velmi pečlivě dodržet naše rady a doporučení.
Pokud byste i nadále chtěla pokračovat v gelové modeláži, gel lakovém systému, či jednoduchém laku do lampy BB laku, je potřeba "od A až do Z" pracovat pouze s bezkyselinovými, tedy hypoalergenními gely nebo gel lakyHypoalergenní musí být také přilnavač gelu (primer nebo bonder),  gel podkladový, modelovací nebo jednofázový tzv. 2v1, barevný i ukončovací. Všechny gely nabízíme většinou v malých 5 ml baleních na zkoušku, pokud Vám gel bude vyhovovat, určitě pak příště zvolte větší, cenově výhodnější balení.
Čistič nehtů (Cleaner) je ideální zvolit bez parfemací, nejlépe s vysokým obsahem isopropylalkoholu. Zároveň je potřeba mít i zcela nový štětec, který nikdy nebyl namočen v klasickém kyselinovém gelu, dále je potřeba mít i nový oprašující štětec či kartáček a také je potřeba mít zcela nové pilníky, ve kterých není prach z předešlých kyselinových gelů. Zároveň je také nutné vždy řádně zdezinfikovat uv/led lampu, ve které by mohl být prach z předešlých kyselinových gelů. Je nutné celkově dodržovat zvýšenou pozornost ohledně čistoty při gelové modeláži, na závěr práce je vždy potřeba řádně zdesinfikovat lampu i prostředí stolu od prachu. Na výživu kůžičky je potřeba použít bio olejíček nebo bio krém na ruce, bez obsahu parabenů a sulfátů.
 
Pokud se u Vás alergie projevila, nikdy již nesmíte své klasické "kyselinové" produkty použít, alergie se vždy ihned projeví. Jsou pro Vás již zkrátka navždy zakázané) a ideální bude, pokud je darujete kamarádce či prodáte na netu. Některé zákaznice si myslí, že stačí použít hypoalergenní produkt pouze jako podklad na přírodní nehet a ostatní produkty, jako například barvu nebo ukončovací gel že mohou použít ze svých původních zásob. Ne! Nikdy již v žádné vrstvě nesmíte použít žádný původní klasický "kyselinový"produkt. Alergie se ihned projeví znovu. Tak pozor na to, věřte mě prosím, že to takto je.....Mnohokrát jsem tohle se zákaznicemi řešila, když jim bylo například líto zakoupených barevných gelů nebo gel laků. Ta další alergie za to pak opravdu nestojí......
 
Další z nepříjemných možností, která se však naštěstí tak často nevyskytuje, je alergie na samotné záření UV/LED lampy. V tomto případě pak již není žádné jiné řešení, než se navždy rozloučit s gelovými či gel lakovými produkty a zaměřit se na velmi kvalitní klasické laky na nehty, zpevňovače a výživy, které jsou v hypoalergenní kvalitě, například veškeré produkty značky Kinetics, které jsou v naší nabídce.
 
Na závěr je nutno říci, že někdy ani hypoalergenní gelové produkty nezaručí, že se alergie nedostaví. Každé lidské tělo je zkrátka originál a alergie se bohužel projevují v mnoha rozdílných podobách. V takové chvíli je ideální navštívit lékaře - alergologa, který by měl dokázat stanovit, na které složky nebo složku přesně jste alergická. Při podrobném průzkumu složení jednotlivých hypoalergenních produktů většinou dokážeme najít takový, který konkrétní složku neobsahuje. 
Všechny mé zákaznice, které se mnou komunikují, ať už telefonicky nebo písemně, vždy prosím, aby se mě po použití našich hypoalergenních produktů ozvaly a daly mě vědět, jak to s alergií dopadlo. Věřte, že to udělá naprostá většina z nich, že se mě opravdu velice často ozývají a většinou se společně radujeme :-)) Samozřejmě se ale také občas stane, že i po dodržení veškerých rad se bohužel alergie i tak dostaví. Věřte, že tyto chvíle nemám ráda a vždy mě to velice mrzí. Pomoci se ode mě ale nakonec dostane každé ženě. I když je někdy potřeba se s gelovými produkty rozloučit, stále máme co nabídnout i formou klasických laků, které vytváří dokonalý efekt gelového nehtu. 
Krásné nehty zkrátka může mít každá z Vás, jen je potřeba vědět, jak na to :-))
Pokud dodržíte vše, co jsem doporučila, tak se s vysokou pravděpodobností alergie neprojeví. Dle mých soukromých statistik existuje jen cca 6% žen, které nemohou mít ani hypoalergenní gelové produkty. Jak již bylo řečeno, bohužel, vždy se může najít jedinec, který bude alergický i na tyto mnohem šetrnější produkty. 
Přeji Vám, abyste mezi ně nepatřily a aby Vám naše kvalitní produkty přinášely jen radost z krásných nehtů.
Vaše Eva

Skutečný příběh o alergii naší zákaznice Katariny

Dobry den,
ako kazda zena, aj ja som chcela mat pekne nechty. Dostavila sa vsak u mna alergicka reakcia, zacali ma najprv svrbiet lozka nechtov,vytvorili sa mi drobne pluzgieriky, postupne sa to presuvalo na cele prsty, az po lakte, vsetko ma svrbelo, flaky a skvrny som mala aj na krku a v oblasti dekoltu. Pod nechtami sa mi na bruskach spravili hnisave pluzgiere, koza mi praskla, az do krvi, mokvalo mi to. Samozrejme som si hned odlakovala nechty a skoro mesiac trvalo, kym sa mi zregenerovali ruky a vsetkych skodlivych latok sa organizmus zbavil. Samozrejme som nechcela zostat bez peknych nechtov, tak som sa na roznych forach docitala, ze su aj hypoalergenne laky. Nevahala som a objednala som si od vas celu sadu (no hema). Priblizne po mesiaci od alergickej reakcie som nabrala odvahu a s malou dusickou a ocakavanim, som si spravila nechty s vasimi vyrobkami. Su sice este kratke, lebo boli ako papier a neustale som si ich strihala. Velmi sa vsak tesim, ze mam nechty opat spravene a najdolezitejsie pre mna je, ze alergia sa opat neobjavila. :-)  Este si doobjednam nejake farebne laky, lebo na zaciatok som si iba tri objednala. :-)  Urcite odporucam tieto vyrobky, ine uz pouzivat ani nebudem. 
 
Pripajam fotky s alergickou reakciou a po pouziti bio kozmetiky

 

Profesionálky - víte, že
nekvalitní, přímo nebezpečné materiály působí na organismus nejen klientky, ale i nehtové designérky, které se dlouhodobě zanášejí těžkými kovy a nebezpečnými sloučeninami. Tyto se dlouhodobě usazují v tkáních a kostech. Způsobují nejen alergie, ale i závažné choroby, jako jsou rakovina nebo respirační onemocnění.
Nečekejte, až se alergie projeví u některé z Vašich klientek nebo přímo u Vás. Pracujte rovnou s šetrnými hypoalergenními produkty, které mají certifikaci a předcházejte tak zbytečným zdravotním komplikacím
Naše nabídka se soustřeďuje hlavně na KVALITU A ZDRAVÍ Vás i Vašich klientů
Pokud i Vy svou práci milujete a chcete ji dělat dlouhodobě, zvažte, s jakými produkty budete ve Vašem salonu pracovat
Nezapomínejte prosím, že aplikací neschválených produktů pro prodej v rámci Evropské unie přebíráte odpovědnost za zdraví Vašich klientek
 

Ukázka alergie naší zákaznice na klasický gel lakový systém a poté po použití šetrného gel lakového systému Bio-nails no hema 
 
bolestivá alergie bolestivá alergie image_6487327 (4) image_6487327 (1)
 

1. Co vše budete potřebovat na hypoalergenní GELOVOU MODELÁŽ NO HEMA značky BIO-NAILS od A do Z
Výdrž 3 týdny i více
Odstranění pilováním či bruskou
 
 

 


2. Co vše budete potřebovat na hypoalergenní GELOVOU MODELÁŽ od značky TRUSCADA od A až do Z
Výdrž 3 týdny i více
Odstranění pilováním či bruskou
 
 

3. Co vše budete potřebovat na nejšetrnější hypoalergenní GEL LAK NO HEMA značky BIO-NAILS od A až do Z
Výdrž až 3 týdny
Odstranění zabalovací technikou, pilováním či bruskou
 
sada-no-hema-bio-nails
 
 
 

4. Co vše budete potřebovat na nejšetrnější hypoalergenní CERAMIC GEL LAK NO HEMA 2v1 - značky KINETICS od A až do Z
Tomuto novému jednoduchému systému se také říká nude manikúra nebo nahá manikúra
Výdrž až 3 týdny
Odstranění zabalovací technikou, pilováním či bruskou 
 
sada-shield-ceramic
 
Samostatné produkty
 
 

5. Co vše budete potřebovat na hypoalergenní GEL LAK HEMA FREE - značky KINETICS od A až do Z
Výdrž až 3 týdny
Odstranění zabalovací technikou, pilováním či bruskou
 

 
Zajímavé informace o značce Truscada
Značka TRUSCADA - hypoalergenní produkty v celém sortimentu -  s certifikací ISO
Víte že značka Truscada přináší od roku 2009 na trh produkty nejvyšší kvality, vyráběné z těch nejlepších materiálů?
Výrobky vyvíjí vysoce specializované laboratoře, které jsou přísně kontrolované směrnicemi Evropského kosmetického průmyslu.
Proč jsou důležité ISO certifikáty?
- zabezpečují mezinárodní kontrolu nad výrobou
- zaručují jen schválené materiály nejvyšší kvality
- z dlouhodobého hlediska zaručují bezpečnost, chrání Vás i Vaše klienty
- garantují, že výrobky neobsahují žádné nebezpečné látky
- kontrolují proces výroby od vstupních ingrediencí až po finální výrobek
 
Jak probíhá proces kontroly před udělením ISO certifikátu, který je nutné obhajovat a obnovovat  každý rok?
Chemičtí specialisté kontrolují výrobní proces od začátku výroby až po finální úkon. Kontroluje se složení výrobku, kvalita pigmentů, bezpečnost materiálů, čistota prostředí či procesy ve společnosti. Až na základě splnění všech kvalitativních i bezpečnostních podmínek je udělen certifikát ISO, který je platný po dobu jednoho roku. Poté je třeba znovu tento certifikát obnovovat. Značka Truscada každoročně tento certifikát úspěšně obhajuje.
 

Ukázka alergie naší zákaznice na klasické gelové produkty
alergie
 

Pokud byste nakonec díky alergii nemohla mít vůbec žádné gelové nebo gel lakové produkty, tak pro Vás máme opravdu luxusní řešení ve formě klasických hypoalergenních laků na nehty, které jsou skutečně 100% zárukou pro všechny ženy alergičky, včetně těhotných a kojících žen.  Laky se jmenují Solargel, od značky Kinetics, neobsahují žádné škodlivé ani nešetrné látky, vytváří dokonalý efekt gelového nehtu, jsou rychleschnoucí a jejich výdrž je cca 7 dnů, u někoho i déle. Odlakujete je jakýmkoli klasickým odlakovačem, ať už s obsahem acetonu nebo bez. Aplikace je velmi snadná, po dokonalém odmaštění nehtů nanesete 1 vrstvu podkladového laku, poté 2 vrstvy barevného laku Solargel a na závěr jednu vrstvu průhledného Solargelu TOP, který vytvoří překrásný gelový efekt. V nabídce je také velký výběr zpevňujících a výživných laků, séra, výživy, ředič laku i urychlovač schnutí laku. Zkrátka dokonalý systém pro přírodní nehty jak pro profesionálky, tak i domácí využití.
 
7. Co vše budete potřebovat k aplikaci hypoalergenního LAKU NA NEHTY SOLARGEL od značky KINETICS od A až do Z
Výdrž 7 dnů
Odstranění odlakovačem 
 
 
 
Text naší zákaznice Aleny Mičekové, který zveřejnila na svém instagramovém profilu Ali
 
Ahojte, vitajte, citte sa tu dobre, rada poradim, pomozem na zaklade mojich skusenosti s alergiou. Pracovala som s roznymi znackami cca 5 rokov ked to prislo, len tak, z cista jasna, najskor jemne brnenie v prstoch, preslo to. Pri dalsej aplikacii nebolo nic len jemne zacervenanie a pri tretej to uz bolo osudove. Opuchli mi prsty vsetky postupne, na niektorych som mala akoby pluzgiere ale take jemne takmer vobec neviditelne, brnelo mi v prstoch a pri stisku som citila ze su uplne opuchnute. Nechty na ktorych som si vtedy nechala tak zalezat som musela dat dole ale nepomohlo to, alergia trvala dlho kym sa to cele zahojilo. Bolo to neprijemne, bolestive, skarede, hanbila som si v obchode aj vziat s nimi aj drobne. Doslova ze auu. No pomohl cas, nechty sa dali dokopy. Cca 10 tyzdnov som preckala mozno viac. Nedalo mi to. Skusila som to opat vsetko som zvalila na cleanser kupila novy a skusila to najskor len na malicek potom celu ruku, potom druhu, snazila som samu seba presvedcit ze je to ok, lebo ved po materskej som sa planovala venovat nechtom, nechcela som sa svojho sna vzdat… ale nedalo sa to po tretej modelazi bola alergicka reakcia spat. Uz nie taka silna ale vratila sa, nemohla som to dalej ignorovat. Takze som zacala hladat. Dodnes vdacim uzasnemu obchodiku @bionehty za ich podporu a pomoc. Nakupila som si teda kinetics solargel, klasicky lak na nechty ovsem so super kvalitou a vydrzou. Avsak ani to mi nestacilo. Stale ma lakala praca s gel lakom pretoze to je presne to s cim sa da pohrat aby necht vyzeral dokonalo. Moj sen sa stal skutocnostou a po absolvovani kurzu sa pomaly ale isto pustam do toho. Ak si alergicka alebo mamicka alebo dojciaca mamina alebo ti nie je lahostajne akym materialom mas osetrene nechty napis mi nieco vymyslime. Zatial hladam len modelky ktore neskor budu klientky ak budu spokojne a ja tiez ❤️ Pracovat budem len s hypoalergennymi produktami bez obsahu velmi, dovolim si povedat, skodlivej zlozky HEMA. Verim ze si k sebe najdeme cestu,
Vasa Ali
na foto su moje ruky asi piaty den alergie, ked to vidim este teraz ma to boli