Nehet odloučen od nehtového lůžka

To, že je nehet odloučen od nehtového lůžka, se snadno může stát každé ženě, která dlouhodobě používá produkty do lampy, jejichž odstranění se provádí tzv. zabalovací technikou, za pomoci acetonové tekutiny. Aceton je z krátkodobého hlediska na odstraňování jednoduchých laků do lampy v podstatě neškodný, ale v případě, že žena tuto metodu používá skutečně pravidelně, dlouhodobě, tedy například 2 roky, tak se bohužel může stát, že se při zabalovací technice acetonová tekutina začne postupně dostávat pod přírodní nehet a dokáže nenápadně pomalu odloučit nehet od nehtového lůžka. Zpočátku si toho vůbec nevšimnete, ale problém nastává, neboť se pod nehet začne dostávat voda ,bakterie bohužel začínají velice rychle pracovat a většinou je tak zaděláno na nepříjemný problém nejen s odloučením nehtu od nehtového lůžka, ale také s plísní nehtů.

Stát se to může opravdu každé ženě a vůbec není třeba se za to stydět. Pokud zjistíte, že je nehet odloučen od nehtového lůžka, je důležité zahájit léčbu speciální desinfekční antibakteriální protiplísňovou tekutinou Antifungal či Fungian. Jen je zkrátka důležité problém podchytit co nejdříve.

Odloučení nehtu od nehtového lůžka může být také samozřejmě způsobeno i jinak, například mechanickým tlakem, kdy na nehet spadne něco těžkého nebo si přivřete nehet do dveří auta. Většinou se pod nehtem mohou objevit i krevní sraženiny, které mohou být v tmavých až černých barvách a dlouho odrůstají. Stejný problém se také může objevit u nehtů na nohou, kdy mohou být nehty poškozeny jak nevhodnou obuví, tak také neúměrným jednorázovým zatížením v uzavřené obuvi při sportu, či dlouhých túrách.

Nehet odloučen od nehtového lůžka - řešení problému

Pokud zjistíte, že je nehet (nebo více nehtů) odloučen od nehtového lůžka, je potřeba ihned přestat s aplikaci laků do lampy a vyloučit tak další prohlubování problému. Pokud je to možné, nedávat si na nehty nic, kromě speciální keratinové výživy Gold elixír od značky Kinetics a léčebných protiplísňových tekutin Antifungal nebo Fungian.

Postup by byl takový, že jeden ze zvolených léčebných přípravků by se aplikoval několikrát denně (ideální po každém umytí rukou) po celé ploše nehtu a pod každý nehet, co nejvíce tekutinu "zatlačit" pod odloučený nehet, kam až se dostane štěteček. Důležité je produkt aplikovat také na noc před spaním. Produkt Gold elixír by se aplikoval jednou denně, a to na noc, vmasírováním do celého nehtu, nehtového lůžka i kůžičky. Na noc proto, že přes den si většinou málokdo vzpomene něco aplikovat na nehty a na tu noc má pak produkt i lepší šanci dlouhodobě působit, bez neustálého umývání rukou.

Ještě před aplikací Gold elixíru ale doporučujeme opět nejdříve použít tekutinu Antifungal nebo Fungian, a to opět po celé ploše nehtu a pod nehet, co nejdále to jde.

V případě, že Vaše zaměstnání vyžaduje kontakt s lidmi a společenské hledisko Vás nutí, abyste měla nalakované nehty, tak je určitě možné zahájit léčbu tak, že nehty budou nalakovány klasickým lakem na nehty, který má speciální hypoalergenní složení a neobsahuje žádné škodlivé ani nešetrné látky a jeho odlakování bude prováděno šetrným odlakovačem bez acetonu. Tento rychleschnoucí lak od značky Kinetics se jmenuje Solargel, na přírodním nehtu dokáže vydržet týden i více, vytváří dokonalý efekt gelového nehtu a je vhodný nejen na oslabené nehty, ale také pro těhotné a kojící ženy.

Postup by byl takový, že všechny nehty potřeme protiplísňovým přípravkem Antifungal nebo Fungian po celé ploše nehtů, poté i pod nehty, co nejvíce tekutinu "zatlačit" pod odloučený nehet. Na povrch nehtu si již nesaháme. Pak můžeme začít s aplikací laku na nehty Solargel. Ideální je začít podkladovým lakem "Touch me" a nebo podkladovým zpevňujícím lakem "Nano green shark" v jedné vrstvě. Poté aplikujeme 2 barevné vrstvy laku na nehty Solargel dle Vašeho výběru a na závěr ukončující TOP, který dodá úžasný gelový efekt.

Po dobu, kdy máme nehty nalakované, pravidelně přípravek Antifungal nebo Fungian aplikujeme zespodu pod nehty, nejlépe po každém umytí rukou, pokud to není možné, tak alespoň minimálně 3 x denně, hlavně však na noc. Po odlakování nehtů bezacetonovým odlakovačem opět postupujeme stejně. Zároveň s nalakovanými nehty doporučujeme používání speciálního keratinového produktu Gold elixír od značky Kinetics. Tato emulze by se aplikovala na noc, vmasírováním do nehtového lůžka a okolí nehtu, tedy kůžičky, po předešlé aplikaci tekutiny Antifugal nebo Fungian pod nehet.

Přípravek Antifungal nebo Fungian používáme tak dlouho, dokud úplně nezmizí problém s plísní a dokud postupně nehet nepřilne zpět k nehtovému lůžku. Někdy se problém podaří vyřešit do pár měsíců, jindy to může trvat i rok, podle toho, jak se Vám podaří problém včas odhalit a nastavit léčbu. Chce to opravdu trpělivost, ale ta se skutečně vyplatí a Vy se nemusíte obávat, že by se Vám přírodní nehty nevrátily zpět do původního zdravého stavu. V případě, že se skutečně ve Vašem případě jedná o plíseň nehtů, ať už na rukou či nohou, dbejte prosím zvýšených hygienických opatření v rámci Vaší rodiny. Používejte výhradně své samostatné ručníky a po úpravě Vašich nehtů (pilování, stříhání) ihned celý prostor zbavte prachu z pilování setřením navlhčeným papírem a následnou dezinfekcí prostoru, kde se pilovalo. Ochráníte tak všechny členy Vaší domácnosti.

Co vše budete potřebovat k manikúře a řešení problému s odloučením nehtu od nehtového lůžka a případné léčby plísně nehtů

Fotografie paní Lucie